Dzień 1: Śniadanie: Kanapki z pomidorem • Chleb żytni pełnoziarnisty 50g- dwie cienkie kromki • Ser topiony, edamski 50g • Pomidor 100g- średni Lunch: Sałatka z polędwicą z indyka, pomidorem i patisonami marynowanymi • Chleb żytni pełnoziarnisty 25g- jedna cienka kromka • Sałata- do woli [...]
Siemanko Wszystkim! Moglibyście zerknąć na tą dietę i powiedzieć co myślicie?? Ma być ona redukcyjna, ale mam pewne obawy co do niej... czy rzeczywiście taka jest, dopasowana do mojej osoby i na redukcję... Z górki sorki że tyle do czytania wklejam... Poniedziałek Płatki owsiane:50g Odżywka białkowa:30g Olej lniany:10ml 1całe jajo 4 białka [...]
[...] ser feta można zastąpić polską bryndzą lub słonym białym twarogiem. 108. Sałatka grecka 2 Ser feta, pomidor, ogórek, sałata zwykła lub lodowa, papryka żółta i czerwona, olej, sól, pieprz, ocet winny Pokroić w kostkę pomidora, ogórka i paprykę. Fetę pokroić w kostkę. Sałatę porwać w małe paski. Ułożyć w misce warstwowo: sałatę, warzywa, ser. [...]
[...] (wyszła super), a żona kuraka dla mnie i narzekała, ze słabo się smaży. Dziś smak tego kuraka przetestuję. Olej PAM do beztłuszczowego smażenia 340g - (1350 porcji) PAM - olej nowej generacji. Bezkaloryczny preparat do smażenia w sprayu. Czasem aż żal ogarnia, gdy się patrzy na ludzi, którzy zamiast napawać się smakiem życia pod każdą [...]
Odnośnie wyboru oleju do smażenia Witaj Richard Ogólnie oleje mają niską temperaturę dymienia Najczęściej pomiędzy 150-200 stopni Celcjusza Jak wiadomo podczas smażenia mamy do czynienia z temperaturą powyżej 200 stopni Istotną sprawą jest długość czasu smażenia Jednym słowem im dłużej smażymy tym wyżej podnosi się temperatura tłuszczu (oczywiście [...]
[...] :) Licze że teraz ktoś go zweryfikuje bo troche kosztowało czasu przepisanie tego z tabelki :D Wczoraj po treningu obwodowym wybrałem sie znowu na kosza na 2h. Dziś kolejny trening obwodowy plus 20 min na stepperze zaraz po treningu wieczorem rowerek lub ergometr ;) Jak skończe trening siłowy to wrzuce rozpiske ćwiczeń. Waga pokazała dziś [...]
[...] zielarskich (opak. 25 i 50 g). Ziele zbiera się przed, w początkach lub w czasie kwitnienia i suszy w temp. do 40o C. Skład chemiczny. Herba Serpylli zawiera ok. 0,2-0,6% olejku eterycznego, gorycz - serpyllinę, flawonoidy, garbniki - ok. 5%, kwasy organiczne (chinowy, kawowy, chlorogenowy), witaminy (np. C). Wśród flawonoidów możemy znaleźć [...]
Wrzesien DZIEN TRENINGOWY rano HMB 2kap glutagenix 3kap tauryna 2kap BCAA 2tab AA2300 1tab olej MCT ok 14ml po I posilku Supradyn 1tab R-types 1kap po II posilku R-types 1kap 20 min przed treningiem Whey pro ok 13g(1 miarka:)) bezposrednio przed treningiem BCAA 2tab HMB 2kap tauryna 2kap olej MCT ok 14 ml glutagenix 2kap bezpsorednio [...]
[...] do tego dodam, że jest jeszcze świetna i sprawdzona ZrobSobieKrem.pl oraz Mazidla.com Na wszystkich są gotowe zestawy i dużo pojedynczych składników z certyfikatem eko oraz oleje nie rafinowane. Można sobie samemu stworzyć olejki do mycia twarzy metodą ocm (polecam jako świetny naturalny demakijaż). Poniżej opis mojego ulubionego olejku [...]
[...] kulki lodów owocowych. Obiad - 350 kcal: Do wyboru 1. Pokroić w zapałkę 10 dag piersi z kurczaka, małą zieloną lub żółtą cukinię, marchewkę i por. Mięso obsmażyć na łyżce oleju, dodać warzywa i jeszcze 5 min. dusić. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą chińską. Posypać tymiankiem, zjeść z kromką chleba pełnoziarnistego lub dwoma małymi [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
Zapotrzebowanie na low carbie ponad 2800 miałem. Nawet pod 3,5 kiedyś podchodziło. Tutaj moje przestawianie masz(wiem że nie powinno się od razu przechodzić): DZIEŃ I - pt POSIŁEK I – Jajka 210g, Oliwa z oliwek 45g, warzywa POSIŁEK II – Wołowina 100g, Oliwa z oliwek 25g, warzywa POSIŁEK III – Wołowina 100g, Oliwa z [...]